Klubben

Om Svendborg RC

Klubben er stiftet 1988, og den har til formål at fremme sikker modelflyvning med radiostyrede modelfly, helikoptere og kørsel med biler. Vi holder til på vores plads på Hellegårdsvej i Svendborg (Google Maps), der er godkendt af Modelflyvning Danmark til flyvning med fly under 7 kg og helikoptere, samt kørsel med biler.

I sommerperioden flyver/kører vi med brændstof hver tirsdag og lørdag hvis vejret tillader det, og med små el modeller alle dage. I vinterperioden er vi for et par år siden begyndt at dyrke indendørs flyvning i sportshaller med helt lette el-drevne modeller. Denne form for modelflyvning er på stærk fremmarch på landsplan. Skræntflyvning er en anden disciplin, som vi udøver, når vejret er belejligt. Det er en form for svæveflyvning, hvor lette primært flamingomodeller kan styres på den opadgående vind, der er tilstede over en skrænt, der har vinden imod sig. Vi tager årligt til nogle forskellige arrangementer rundt om i landet, hvor man kan mødes med andre, der er faldet for den samme hobby.

Vi går meget op i at pleje et godt og hyggeligt forhold – både medlemmerne imellem og til vores omgivelser. Selv om flyvningen er vores hovedinteresse føler vi, at det er vigtigt med gode menneskelige relationer. Flyvningen med motormodeller frembringer en smule motorlyd. Vi er i klubben meget opmærksomme på niveauet, og vores krav til os selv omkring støj følger myndighedernes krav. Vi bygger selv de fleste af de modeller, som vi flyver med. Enten med et byggesæt som grundlag, eller med fremstilling af alle dele selv, hvilket nok ikke skal tilrådes lige fra starten af.

I vinterhalvåret har vi byggeaftener i vores klublokaler på Hellegårdsvej, hvor vi bygger de modeller, som vi vil have afprøvet i den kommende sæson. Interesserede er altid velkomne på flyvepladsen for en “kigger” eller en sludder, for der er ingen tvivl om, at det er en meget spændende hobby, som man kan blive meget bidt af.

Er vejret egnet og er der en flyinstruktør til stede er det også muligt at få en instrueret prøveflyvning med klubbens modelfly.

Pladsen

  • Hellegårdsvej, 5700 Svendborg
  • Godkendelser: Fly under 7 kg, helikoptere og biler

For at flyve fra pladsen kræves af hensyn til ansvarsforsikring medlemskab af Modelflyvning Danmark.
Reglen gælder dog ikke, hvis der flyves med lærer-elev kabel.

Gæstepiloter er meget velkomne til at kigge forbi. Det er dog kun tilladt for gæstepiloter
at flyve alene på pladsen efter aftale med et medlem af bestyrelsen.

Kontakt

Generel kontakt: kontakt@svendborgrc.dk

Formand: Henning Haakonson, telefon: 29 25 39 44

Kasserer: Mads Ravn Pedersen ,telefon: 31 26 92 22

Kontingent

  • Aktive medlemmer fra 18 år, 550 kroner pr år – Gælder til fly og biler.
  • Aktive medlemmer 0-17 år, 400 kroner pr år – Gælder til fly og biler.
  • Passive medlemmer, 300 kroner pr år
  • Familiemedlemsskab, dækker 1 x senior + x antal juniorer, 650 kroner pr år – Gælder til fly og biler
  • Aktive medlemmer fra 18 år kun biler, 275 kr pr år
  • Aktive medlemmer fra 0-17 år kun biler, 200 kr pr år
  • Familiemedlemsskab biler, dækker 1 x senior + x antal juniorer, 325 kroner pr år –
  • Indmeldelsesgebyr, 100 kroner

 

Vedtægter

Pladsregler

Der er lukket for kommentarer.